Nişasta Kurabiyesi Unsuz

Ağızda dağılan nefiss bir kurabiye👌👌

125 gr margarin veya tereyağı
2 yumurta
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
400 gr mısır nişastası(az olursa ilave edebilirsiniz)
Bütün malzemeleri karıştırın iyice yoğurun.Ceviz büyüklüğünde toplar yapın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.150_160 derecede beyaz kalacak şekilde 10_15 dk.pişirin. .

Muhallebi sarma Tarifi

Muhallebi sarma Tarif📌(200ml su bardağı kullandım) ❤1 litre süt ❤1 su bardağı un ❤1 su bardağı şeker ❤125 gr tereyağı veya margarin ❤1 paket vanilya ❤1 paket kakaolu petitbeurre bisküvi ❤ceviz içi Yapılışı👇 Tereyağını bir tencerede eritip unu ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ve şekeri ekleyip iyice koyulaşıp göz göz olana kadar pişirip ocaktan alın içine vanilya ekleyip mikserle 5 dakika çırpın. Bisküvileri robottan un gibi olana kadar çekin ve fırın tepsisinin heryerine gelecek şekilde yayın çırptığınız muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökün ve güzelce heryerine yayın. (muhallebi ne kadar ince olursa o kadar güzel olur bu yüzden geniş bir tepsi kullanın. Ben fırın tepsisi kullandım) Muhallebi soğuyunca tepsinin üzerini streç filmle kapatın buzdolabında en az bir saat bekletin. Muhallebiyi kesin ve içine ceviz koyup rulo yapın. Afiyet olsun ❤

Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye Tarifi
Bir paket yumuşak margarin 
Bir su bardağı pudra şekeri 
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
Yarım çay bardağı yoğurt 
Bir yumurta 
Bir paket vanilya 
Bir paket kabarma tozu 
Yeteri kadar un 
İç harcı için 
Dört büyük elma 
Bir çay kaşığı tarçın 
Yarım çay bardağı ceviz 
İki yemek kaşığı şeker 
Elmalarımızı soyup rendeliyoruz tafamıza alıp üzerine şekerini serpip kısık ateşte suyunu çeken kadar pişiriyoruz altını kapatıp ceviz ve tarçınında koyup karıştırıyoruz harcımızı kenara alıp soğumaya bırakıyoruz bu arada hamurumuzu yoğuralım 
Bütün malzemeleri koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz yemek tabağı büyüklüğünde açıp kesiyoruz dört parçaya harcımızdan koyup sarıyoruz önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızartıyoruz 15 20 dakika kadar fırından çıkarıp sıcakken üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz afiyet olsun canlar 

İzmir Köftesi Tarifi

İzmir Köftesi Tarifi
Eger hala aksam yemegine ne yapacaginiza karar vermediyseniz hemen size fikir olmasi icin yapimi cok basit fakat herkesin cok sevdigi leziz bir aksam yemegi @merveninmtfgi nın tarifini paylasacagim . 
Bu yemeği seven arkadaşlarınızı yoruma etiketleyebilirsinizv👇🏻👇🏻
Buyrun izmir köftenin tarif:
Kofte icin malzemeler:
-500 gram kiyma
-1 yumurta
-1 rendelenmis sogan
-2 dis rendelenmis sarimsak
-1 su bardagi galeta unu
- yarim demet ince kiyilmis maydonoz
-tuz karabiber pulbiber kimyon
Diger malzemeler:
4 patates
2 domates
3-4 biber 
Sosu icin:
1 kasik salca
1 su bardagi sicak su
1 cay kasigi tuz
Biraz karabiber
Kofte icin tum malzemeler bir kapta yogurulur ve uzun ince sekil verilir. Patatesler soyulur ve dilimlenir. Kofte ve patates yagda yarim pisirilir. Tam kizartmayin firindada pisecek. Firin tepsisine kofte patates dizilir. Uzerine domates ve biber dilimlenir. Sosu icin siviyag tavaya alinir ve salcada eklenerek salca biraz kavrulur uzerine su , karabiber ve tuz eklenerek karistirilir ve yemegin uzerine gezdirilir. Uzeri aliminyum ile ortulur Yemeginiz 200 derece firinda uzeri kizarana kadar pisirilir. ( Aliminyum folyo ile yumusayana kadar pisiyor. En son 15 dk uzerinin kizarmasi icin folyoyu cekiyoruz . ) Yapanlara Afiyet olsun .

Portakal Kek Tarifi

Portakal Kek Tarifi
PORTAKAL KEKLER@niluferin__mutfagi 
KEK İÇİN
3 yumurta 
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 çay bardağı süt 
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
1 portakal kabuğu rendesi 
2 su bardağına yakın un

KREMASI İÇİN 
1 su bardağı süt 
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı margarin 
2 dolu yemek kaşığı şeker 
Yarım paket vanilya

SOS İÇİN
1 su bardağı taze sıkılmış portakal ve mandalina suyu karışık.
3-4 yemek kaşığı şeker 
1 tatlı kaşığı buğday nişastası

Yapımı
Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpalım.

Sütü, yağı ekleyerek karıştıralım, 
en son kabartma tozu, vanilya ve portakal kabuğunu ekleyerek karıştıralım.

Yağladığımız tart kalıplarına paylaştıralım.

Kalıpları fırın tepsisine koyalım keklerimizin kenarlarının çok kızarmaması için tepsiye biraz su koyalım (bi nevi buharlı pişirme)

170 derece ısınmış fırında kapağı açmadan üzeri hafif kızarana dek pişirelim yaklaşık 20 dakika. Pişen keklerimizi temiz bir bez üzerine ters çevirelim çabuk soğusun hem altı nemlenmesin.

Bu sırada kremamızı ve sosumuzu pişirelim. 
Soğuyan keklerimizi kalıptan çıkararak önce krema sonra üzerine sos dökelim.

Bi beş dakika donunca üzerine artan kremamızdan bozdolabı poşetine doldurarak kürdanla delelim ve portakal şeklini olşturalım.

Sultan/ Saray sarmasi

Sultan/ Saray sarmasi
Muhallebisi için malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
Altına sermek için:
Hindistan cevizi
İçi için:
1 kutu krem şanti
1 su bardağı süt (krem şanti için)
Saray Sarması Yapılışı Tarifi Yapılışı

Muhallebisi için Süt, un, şeker, kakao bir tencerede iyice karıştırılır, ocağın altı orta ateşte devamlı karıştırılır. Göz göz olunca tereyağı ve vanilya eklenir iyice karıştırılır. Firin tepsisinin dibine hindistan cevizi serpilir, daha sonra muhallebi dikkatlice yayılır. Oda sicakligina gelmesi beklenir. Sonra muhallebinin uzerine cirpilmis kremsanti surulur. 1 gece( en az 2-3 saat ) dolapta beklerse daha güzel olur, istenilen boyutta kesilir ve sarilir. Yapimi coook basit ve cok lezzetli olan tatliniz hazir. Afiyet olsun.
@merveninmtfgi 

.
.

Ispanaklı Kek Tarifi

Ispanaklı Tart Kek @merveninmtfgi Tarifi'nin Malzemeleri
* 2 yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı süt
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı ıspanak püresi( 1 tutam ıspanağı yarım çay bardağı su ile rondodan geçirdim ) * 2 su bardağı un
Üzeri için: • 1 paket yani 2 poşet kremşanti ( 1 su bardağı süt ile çırpın ) 
Ispanaklı Tart Kek Tarifi'nin Yapılışı
İlk önce ıspanakları rondodan geçirin .yumurta ve şeker çırpılır .Süt ,sıvı yağ ,ıspanak püresi konur ve çırpmaya devam edilir .Un, kabartma tozu ,vanilya konup çırpılır ve yağlanmış unlanmış tart kalıbında dökülür 175 derecede yarım saat kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır. Soğuyan kek tartkalıbından çıkartılır. ( bu aşamada üzerine 1 su bardağı süt dökebilirsiniz ben unuttum 🙈 ) sonrada çırpılmış şanti üzerine yayılır. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz . Yapacaklara afiyet olsun 💕

Katmer Poğaça Tarifi

Katmer Poğaça Tarifi
Hamuru için : 
@cay_saati_tariflerim
2 su bardağı süt 
1/2 paket yaş maya (25gr) 
1 tatlı kaşığı toz şeker 
1 yemek kaşığı tuz 
1 su bardağı sıvı yağ 
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı maden suyu
2 yumurta akı (sarıları üzerine sürülecek)
Aldığı kadar un

Aralarına sürmek için : 
150 gr tereyağı (yumuşamış) 
İçine : 
Peynir tercih ettim 
Üzerine sürmek için : 
Yumurta sarısı 
Yapılışı : 
@cay_saati_tariflerim 
Hamur malzemeleri bir kaba alıp yoğrulur. 1 saat mayalandıktan sonra bezeler yapılır. Her bezeyi tabak büyüklüğünde açıp arasına yumuşamış tereyağını sürün 4 veya 5 kat olacak şekilde yapılır @cay_saati_tariflerimlütfen videoya bakınız. Daha sonra oklava yardımıyla açılıp kesilir geniş tarafına iç malzemesi eklenir rulo yaparak sarılır. Tepsiye dizilir ve 30 dakika mayalanmaya bırakılır. En son üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derecede iyice kızarana kadar pişiriyoruz. 
Afiyet şifa bereketli olsun inşAllah 😊💕

Gül Tatlısı Tarifi

Gül Tatlısı Tarifi
125 gr oda sıcaklıgında bekletilmiş margarin veya tereyagı
1 su bardagı irmik
yarım su bardagı yogurt
1 su bardagı sıvı yağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
Yaklaşık 4 su bardagı un (az gelirse ekleyin)
Kontrollü koyun
İsteğe bağlı fındık ( ceviz bademde olur, hatta olmasa da olur )

ŞERBETİ İÇİN
3 su bardagı su 
2,5 su bardagı şeker
Birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI

öncelikle bir tencerede şeker , su ve limon suyunu kaynatın şerbet kaynayınca yaklaşık 10-15 dakika daha kısık ateşte kaynatıp şerbeti ılımaya bırakın ....
( şerbetin kıvamı akışkan olacak ve şerbeti çok fazla soğutmamaya dikkat edin )
irmik , yoğurt , margarin , sirke , yumurta ve sıvı yagı bir kapta iyice karıştırın ...
içine kabartma tozu vanilyayı ve unu azar azar ekleyip iyice yogurun ...
kulak memesi kıvamına gelen hamurdan ufak ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp merdane yada oklava yardımı ile bezeleri açın ....
çay bardagı yardımı ile yuvarlak şekilller koparın ..... 4 yuvarlagıkenarları üst üste gelecek şekilde dizip en alttakinden sarmaya başlayın .... bıçakla ortadan ikiye bölüp ortasına fındık yerleştirin ...
yağlı tepsiye dizip 200 dereceli fırında kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin ....
fırından çıkardıgımız sıcak tatlımızın üzerine ılık şerbeti (şerbeti biraz sıcak kalsın ) döküp soguyunca servis yapın .... AFİYET OLSUN 

Mermelatlı Kurabiye

Mermelatlı Kurabiye
Marmelatlı papatya kurabiye @eminenin_lezzetlerii 
250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
Yarım su bardağı sıvıyağ 
1 tane yumurta 
2 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı nişasta 
1 paket vanilya 
1 çay kaşığı kabartma tozu 
Yaklaşık 3 su bardağı un kontrollü ekleyin ele yapışmayan bir hamur olacak un az gelirse ilave edebilirsiniz ( ben 3 buçuk su bardağı un kullandım ) 
Üzeri için Kaysı marmelatı ve beyaz büyük damla çikolata ( bulamazsanız beyaz çikolatayı benmari usulü eritip sıkma torbasına koyup sıkın )
Yapılışı
Un kabartma tozu hariç sıvı malzemeleri iyice karıştıralım unu yavaş yavaş ekleyerek iyice yoğuralım 
Ben yıldız duy ucu ile şekil verdim siz isteğiniz şekli verip önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dk pişirin 
Soğuduktan sonra reçeli çay kaşığı ile ortasına koyup dilediğiniz gibi süsleyin ...
.

Pogaca Tarifi

Bu lezzetli poğaca tarifini kaydetmeyi unutmayın 😍@fadisinmutfagi👈 - Selam Canlar sizlere çok az malzemeli kolay ve o kadar da lezzetli bir poğaça tarifim var şipşak yapabilirsiniz 
1 su bardağı süt 
Yarım su bardağı sıvıyağ 
2 yumurta birinin sarısı uzerine 
4 su bardağı un
1.5 paket kabartma tozu 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı şeker 
Sütü sıvıyağ yumurta güzelce karıştıralım unu ben 4 su bardağı kullandım siz 3 su bardağından sonrasını kontrollü koyun tuz şeker ve kabartma tozunu da ekleyip güzelce yoğurun 
Ayrı bir kapta biraz beyaz peynir ve maydanozu karıştırın 
Hamurdan mandalina buyuklugunde bezeler koparıp cay tabağı büyüklüğünde açıp içine peynir harcından koyun ve kapatın üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 200 derecede pişirelim.

Muhallebi Kadayıf Tarifi

Muhallebili çıtır kadayıf çanakları👌👌👌❤ @niluferin__mutfagi
MALZEMESİ 👇
250 gram kadayıf
125 gram eritilmiş margarin
4 yemek kaşığı pudra şekeri 
MUHALLEBİSİ İÇİN
2 su bardağı süt 
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek  kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı  vanilya
1 yemek kaşığı margarin

Yapımı
Öncelikle krema için margarin ve vanilya haricinde diğer malzemeleri iyice karıştırıp ocağa alalım sürekli karıştırarak pişirelim margarini ekeleyelim margarin eridikden sonra altını kapatıp vanilyayı atalım soğumaya bırakalım.

Kadayıfları eritilmiş margarin ve pudra şekeri ile iyice harmanlayalım.

12, li mufin kalıplarına eşit paylaştırarak çukur olacak şekilde yerleştirelim.

Orta kısımlarına çay bardağıyla bastıralım.

180 derece fırında altı üstü kızarana dek pişirelim ve çıkarıp soğumaya bırakalım.

Soğuyan kadayıf çanaklarımızı servis tabağına alalım

Kremamızı iyice çırpalım, çanaklarımızın içlerine paylaştırarak dilediğimiz şekilde süsleme yapalım.

AFİYET OLSUN 

Pizza Tarifi

2 Subardagi Süt
2 subardagi ılık su,
yarim s.b sıvıyağ, 
1yumurta,
1 yemek kaşığı toz şeker,
2 tatli kaşığı tuz,
42gr yaş maya
Un
Sos:
2 yemek kaşığı şalca,
1 yemek ketcap, 
1 çay kaşığı Kekik, 
2 yemek kaşığı siviyag,
1 çay kaşığı tuz,
1cay kaşığı toz seker,
az su IÇ:
sucuk, sosis, kaşar rendesi, yeşil biber, mantar,mısır(vs)
Yapılısı: ılık su, şeker ve mayayi karıştırıp 5 dk üzerini kapatalim. Sonra diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yapalim. Bir saat dinlendirip bezelere ayırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsilere gore açalım. Üzerine sos sürüp önce kaşar serpelim. Uzerine sucuk,sosis, mısır,mantar koyalım. 190 derecede 30 dk pişirelim. Çıkmasına yakın kaşar rendesi serpelim.
Afiyet olsun:)

ISPANAKLI GELİN PASTASI


Keki için🍰
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ıspanak püresi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
🎂🍰Keki ıslatmak için🎂🍰
1 su bardağı süt
🎂🍰Muhallebisi için🎂🍰
1 litre süt
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 poşet toz kremşanti
🎂🍰Üzeri için🎂🍰
Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI : 
Keki için öncelikle tüm malzemeler oda ısısında olmalı.Yumurta ve şekeri çırpma kabına koyup, yaklaşık 5 dakika çırpın.Diğer mazemeleri ilave edip, iyice çarptıktan sonra yağlanmış kare borcama yayın.Önceden ısıtılmış 175 derelik fırında kontrollü şekilde pişirin(benim fırınımda 30 dakikada pişti)Fırından çıkan keki 5 dakika dinlendirdikten sonra 1 su bardağı sütü eşit şekilde üzerine dökün.O sütünü çekerken muhallebisini hazırlayın.Toz kremşanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın.İyice karıştırıp, ocağın üzerine alın ve kaynama noktasına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.Kaynamaya başlayınca bir iki dakika daha pişirip ocaktan alın.Hiç bekletmeden vanilya ve toz kremşantiyi ekleyip mikserle çırpın.Kekin üzerine eşit şekilde yayıp, üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirin.Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp, vaktiniz varsa bir gece yoksa 4-5 saat buzdolabında dillendirip servis edin.Aynı ölçülerde dikdörtgen borcamdada hazırlayabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Öne Çıkan Yayın

El örgüsü Kazak örnekleri

El örgüsü Kazak örnekleri El örgüsü Kazak örnekleri Modelleri  

Popüler Yayınlar

 
Güzel Sözler Örgü Modelleri Resimli Sözler Güzel Sözler Resimli Sözler