UN HELVASI TARİFİ

KLASİK UN HELVASI

Malzemeler

1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı Tereyağı (100 gr. Kadar)
2 su bardağı un
1 fiske tuz
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Şerbeti için 
1 buçuk su bardağı su veya süt
1 buçuk su bardağı şeker
1 yemek kaşığı dut pekmezi

Hazırlanışı

Küçük bir tencereye su veya sütü şeker, tuz ve pekmezi koyup ocağın altını açın. Sadece şeker eriyene kadar ocakta tutun.  Şeker eriyince ocaktan alın.

Diğer tarafta derince bir pilav tenceresi veya tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyup ocağın altını açın. Tereyağı eriyince unu ilave edin. Tahta kaşıkla devamlı kenardan ortaya doğru karıştırarak unun rengi açık kahverengi olana kadar kavurun.

Yeterince kavrulan un kendini salacak ve karıştırması daha kolay olacaktır. Un kavrulunca içine cevizi ekleyip 30 saniye kadar kavurun. Beklemeden şekerli ve pekmezli süt veya suyu ekleyip hızlıca karıştırın. Kısa sürede un suyu çekecektir. Suyu çeken helvayı 5 dakika kadar kaşığın tersiyle kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatın tencereyi bir kenara alın.

İsterseniz soğumasını bekleyip elinizle şekil verin. Ya da sıcakken kurabiye kalıplarıyla veya kerebiç kalıbı ile şekillendirin. En kolayından küçük kahve fincanlarına bastırarak şekil verebilirsiniz

Servis ederken, ceviz parçaları, dövülmüş fıstık ve tarçın serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet şifa olsun.

Öne Çıkan Yayın

El örgüsü Kazak örnekleri

El örgüsü Kazak örnekleri El örgüsü Kazak örnekleri Modelleri  

Popüler Yayınlar

 
Güzel Sözler Örgü Modelleri Resimli Sözler Güzel Sözler Resimli Sözler