KAYTAZ böreği Tarifi

KAYTAZ böreği
✅✔Malzemeler hamuru için
2 su bardağı ılık su
1çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
4 su bardağı + 2yemek kaşığı un yine kontrollü dökelim
✅✔Arasına sürmek için 
100 gr tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
✅✔Üzeri için
250 gr dana kıyma
1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet Kırmızı ve yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz karabiber pulbiber kekik
✔✅Yapılışı
Önce yukarıda hamuru için verilen malzemeleri elimize yapışmayacak şekilde yoğuruyoruz yumuşak bir hamur olacak ama elimize yapışmayacak ılık su kullanılması çok önemli yoğurunca üzerine bir bez atıp içini hazırlayana kadar mayalanması için kenarda bekletiyoruz
İçi içn soğanı ince ince doğrayıp kıymayı nar ekşisi tuz karabiber kekik pulbiber ve salçayı koyup yoğuruyoruz 
Tereyağınıda eritip zeytinyağı ile karıştırıyoruz 
Mayalanan hamurlarımızı cevizden büyük bezelere ayırıp elimizi yağayıp parmaklarımızın ucuyla bezeleri açabildiğimiz kadar açıyoruz bezenin ucundan kaldırıp kendi ekseni etrafında doluyoruz sonra içimizden köfte büyüklüğünden alıp üzerine bastırıyorz kalan yağımızı tekrar üzerine ve kenarlarına sürüp 200 derecede pembeleşene kadar pişiriyoruz 

Öne Çıkan Yayın

El örgüsü Kazak örnekleri

El örgüsü Kazak örnekleri El örgüsü Kazak örnekleri Modelleri  

Popüler Yayınlar

 
Güzel Sözler Örgü Modelleri Resimli Sözler Güzel Sözler Resimli Sözler